2009.07.25. 22:09| Szerző: Amani1987

Tegnap Morcival elmélyedtünk a BKV honlapjában, amikor is azt az infót kerestük, hogy mennyibe kerül egy évi bérlet.

Morci ekkor talált egy kérdőívet, aminek kitöltése után egy sorsoláson veszünk részt és negyedéves bérletet lehet nyerni. Ilyen ínséges időkben sokat jelent, ha mondjuk anyut megtámogatják három havi bérlettel, mert így havi 9400 Ft kiadástól szabadulnánk meg.

Bár először a magam nevében akartam kitölteni, de sajnos azzal kudarcot vallottam. Már az elején felháborított, hogy a foglalkozásnál nem volt megadva megjelelhető válasznál a tanuló, sem pedig mondjuk egy "egyéb" kategória. Szájhúzogatva ugyan, de bejelöltem a munkanélkülit, ami mint tudjuk, nem ugyanaz. Aztán jött az a rész, ami már kicsit dühített. Megkérdezték, hogy ki veszi a jegyem/bérletem. Ezzel nem is volt gond, bejelöltem, hogy a szüleim. Aztán következő kérdés, hogy kinek veszek bérletet. Bejelöltem, hogy senkinek, hiszen mindenkinek anyu veszi, mint feljebb említettem is, erre megköszönték, hogy válaszoltam és ennyi, a többit már ki sem tölthettem. Ekkora hülyéket! Hát említettem hogy kapom a bérletet, ezért nem veszek, nem pedig azért, mert bliccelek. Úgy tűnik, hogy tanulóknak ugyanúgy nem kíváncsiak a véleményére, mint a bliccelőknek. Mert a tanuló bérlete ugye csak 3700Ft-ba kerül, az azért nem olyan nagy lehúzás, mint a felnőttekből kisajtolt 9400 Ft. 

Na itt eldurrant az agyam. Egyébként nem szoktam bliccelni. Meg tudom számolni egy kezemen, hogy két éves pesti tartózkodásom alatt hányszor mertem jegy nélkül utazni. Nem azért, mert olyan becsületes vagyok, vagy mert sajnálom a BKV-t, hanem mert beszari vagyok és olyan szerencsétlen, hogy tuti elkapnának. És a diákbérlet árával még ki is vagyok békülve, ellenben a felnőtt árat nagyon sokallom.

Egyébként meg a BKV-t úgy nem szeretem, ahogy van. A hülye ellenőrzésekkel sem vagyok kibékülve. Szinte mindenhol áll ellenőr a lejáratnál, ezzel nincs is gond. De ha már a lejáratnál megmutattam a bérletem, akkor mi a francnak kell még a kijáratnál is?Mitől félnek? Hogy két megálló között teleportáltam a metróra? Vagy ennyire nem bíznak a lejáratnál álló kolléga munkavégzésében? Mert az egy dolog, hogy az utasban nem bíznak, de egymásban sem? Kellene valami rendszer. Mondjuk csak alejárónál legyen ellenőr, de ott akkor minden állomáson. Vagy ha már annyira a büntetésből tartja fent magát a BKV akkor a kijáratnál, mert ha egyszer valaki lement jegy nélkül, annak fel is kell mennie és így ki lehetne b@szni a bliccelőkkel. Na de hogy teszem azt egy megállót utazok és 2 percenként vegyem elő a bérletem. Tehetek én róla, hogy lefelé menet rá sem néznek hiába mutatom, olyan nagy csevegésben vannak a munkatársakkal?

Na a kérdőívről annyit, hogy kitöltöttem anyu nevében. Az ő véleményére kíváncsiak, mert magának veszi meg a bérletet. Értékelik azt a plusz energiát, amit sorbanálláskor használ el.

Aztán láttuk, hogy lehet venni BKV-s ajándéktárgyakat. Minden vágyam BKV feliratú pólóban feszíteni, vagy ilyen csúnya tollat venni. Persze fémhulladékot is lehet venni, mint Morci felfedezte. 3 tonnásat, motor nélkül. Gondolom valami szétrohadt buszról lehet szó. Olyan ócskáról, mint némelyik ma is használatos, csak persze azokban van motor. Gondoltam, veszek egyet, aztán majd azzal járok suliba, megspórolom a bérletet. Vagy tetetek bele motort, vagy majd beleülök és a csajok tolják. De ki lehetne szedni az alját és akkor lehetne olyan lábbal hajthatós, mint Flinstonéknál. Még pénzt is kereshetnék vele, mert szállítanám az utasokat. 

Másért nem tudom miért venne bárki fémhulladékot. Gondolom többe kerülne megvásárolni, mint amennyit a méhtelepen adnának érte. Az meg érdekes lenne, ha a szobámban állítanék ki 3 tonnás buszokat. Az is lehet, hogy ez a hirdetés a BKV humoros oldalának megnyilvánulása.

Morci megleste azt is, hogy vannak-e állásajánlatok. Nem hiszem, hogy valaha is odáig süllyedne, hogy ott dolgozzon, de megnézni azért meg lehet. Csak buszsofőrt keresnek. Ezt egyébként tapasztalatból is tudom, mert apuék voltak érdeklődni. Ellenőrnek akartam őket felvetetni. Nem, nem azért, mert nem szeretem őket, hanem mert nagyon kellett a munka. Hála az égnek nem lett belőle semmi.

Na most ennyit a BKV-ról, mert nem akarom megalapozni az egész napos rossz hangulatot.

Aki esetleg nagyon rajongana érte, az mazsolázgasson a honlapon, lehet mindenféle fan cuccot venni, illetve kiszuperált járműmaradékokat, szintezőléceket. És töltsön mindenki tesztet, hátha nyer. (Tipp: a bérletet magadnak veszed, ha mégsem, akkor hazudj!)


Hozzáadás a Facebookhoz Megosztás az iWiW-en Megosztás a Twitteren      
 |   | 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hercegnoatoronyban.blog.hu/api/trackback/id/tr501315400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_93377 2009.07.26. 16:09:36

BKV=Büdös Köcsögök Vagytok! Azért a szintezőlécet kétezerért ne hagyjátok ki, már csak egy van belőle! xD A 3 tonna fémet azt meg dugják fel maguknak, hátha azt is élvezik, nem csak az utasok inzultálását!
süti beállítások módosítása